Mestring og muligheter

Lysstrålesenteret har siden oppstarten hatt mer enn 60 ungdommer/unge voksne i ulike typer arbeids-, språk- og aktivitetspraksis. Kafeen Lysstråles matglede ble startet med bakgrunn i etterspørsel, og den har som mål å bidra til opplevelse av mestring, erfaringer og opplæring som åpner nye muligheter i videre arbeidsliv og utdanning. Arbeidsglede smitter.

Henrik er en av dem som har jobbet hos oss de tre siste somrene. Han er en ekte gledesspreder som trives med nye oppgaver, han har alltid et smil på lur og omtanke for andre. Se bilde av Henrik øverst på siden.

«Det har vært helt nydelig å jobbe her. Ansatte, kunder og Røros-miljøet i  seg selv er fantastiskt. Det har vært bra, koselig og nydelig å jobbe på Lysstråle kafe».
Henrik

Andrea er en av jentene som har vært hos oss. Hun jobbet noen timer i eget tempo kapasitet og imponerte stadig med sin ståpåvilje, sin interesse for å lære nytt, og sin evne til å ta ansvar.

«Jeg har jobbet som vikar på Lysstrålesenteret i 2015-2016. Jeg er takknemlig for at jeg fikk en sjanse til å jobbe her ettersom helsen min ikke var god på denne tiden. Dette er et sted jeg tenker tilbake på som en positiv opplevelse. Jeg har tillegnet meg nyttig kunnskap og erfaring av å være her».
Andrea

Heldige oss som har fått bli kjent med så mange flotte ungdommer gjennom disse årene.

Dersom du kjenner noen du tror kan ha glede og nytte av praksis her, eller som er interessert i å jobbe her en periode, er de velkommen til å ta kontakt.

Flere artikler finner du her:

Tis ‒ Fre: 10:30 ‒ 16:00
Lørd: 10:30 - 15:00

Bergmannsgata 24-26. 7374 Røros
+47 951 27 543